Berikning för hundar

Mottagning i Bromma

Berikning för hundar, vad är det för något?

De flesta vet att man ska aktivera sin hund och blandar ihop aktivering och berikning som i många fall kan vara svåra att särskilja. Men enkelt sätt kan man säga att berikning är att låta hunden få utlopp för sina naturliga beteenden och instinkter och aktivering mer om att få använda sin hjärna. En av de vanligare berikningar man kan göra är att tillsätta maten med olika smaker och texturer, både det som hunden gillar men också sånt som inte hunden gillar – det viktiga är att hunden får undersöka i sin takt men det finns så mycket mer man kan göra.

Alla djur har olika behov, allt från födosök till trygghet till social samvaro till att gräva till att vakta för att nämna några. En av hundens viktigaste behov är utforska sin omgivning och i det vilda är det jätteviktigt för att kunna överleva. På det sätt som de flesta hundar hålls i dag får de inte utlopp för en sådan viktig del i sitt liv och därför behöver vi tillföra berikning i olika former. Eftersom de flesta hundar har ett stort behov av att undersöka saker sin omgivning och olika material kan de, om de inte får utlopp för det, visa beteende som inte är önskvärda av ägaren.

Berikning är en jätteviktig del att tillgodose sin hunds behov, antingen får man försöka tillföra det själv eller så kan jag hjälpa dig att komma i gång under en träff där vi först går igenom några behov som din hund har och sedan utforskar vi med hjälp olika saker och material så att du kan få egna idéer om hur du kan gå vidare. Det viktiga är att hunden, utan alltför stor inblandning av människor, får utforska sin nyfikenhet i sin egen takt. Man kan med fördel ha med något gott som den får leta efter.

De flesta hundar älskar det för att det inte förväntas något och hunden behöver inte prestera och när vi inte har krav på den gör det att hunden kan slappna av.

Varför ska man ge sin hund berikning?

  • Du tillgodoser din hunds naturliga behov.
  • När hunden får sina behov tillgodosedda frisläpps det mycket endorfiner som gör att hunden blir avslappnad.
  • Du lär dig läsa din hunds kroppsspråk och vad den tycker är kul och intressant.
  • Du och din hund har kul tillsammans och relationen mellan er förstärks!

PRISER:

1100 kr, 750 min

Jag vill gärna prata med dig som ägaren först. Så tryck på knappen nedan för att enkelt komma i kontakt med mig.

Mina kunder om mig

Läs var våra kunder har att säga...

"Hej!  Ville bara tala om att du gjorde underverk för Lion! Han har varit lekfull och skuttar runt både inne o ute, mycket mer än han brukar. Han går också med bättre självförtroende och swag i hela kroppen. Hela han känns lättare, gladare och varmare. Känns fantastiskt att se honom så! Stort stort tack Suzanne!"
"Efter att Meja fått kraniosakral behandling av Suzanne märkte jag tydligt hur spänningar och stress minskade. Hon blev lugnare och mer nöjd, både inne och ute på promenader. Det gav mycket just att hon fick behandling regelbundet. Det var också tydligt hur mycket hon uppskattade att få behandlingen, hon la sig till rätta och verkligen tog emot 100%, det var ett fint samarbete mellan Meja och Suzanne."
"Efter första behandlingen: Hej och tusen tack för igår. Zacks svans hållning är mycket bättre men inte helt hundra så en behandling till så kommer det säkert bli mycket bättre vi är så tacksamma för din hjälp, tusen tack. Efter andra behandlingen: Vilken skillnad det har blivit på Zack nu!"

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.