Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en väldigt mjuk och inkännande behandlingsform som kan lösa både fysiska som mentala problem. Kraniosakral som även kallas för ks har sitt ursprung i osteopatin som för många är mer välkänd men ks är snabbt på frammarsch i stora delar av världen eftersom den är så effektiv samtidigt som den är inlyssnande. Alla hästar uppskattar en kraniosakral behandling och framförallt hästar som har olika trauman och kanske inte tolererar vilka behandlingsmetoder som helst. 

Den biodynamiska kraniosakrala terapin är holistisk och man ser kroppen som en helhet. Behandlingen är mjuk och varsam och syftar till att hjälpa kroppens egna förmåga till självläkning.

En tränad terapeut kan känna om det finns spänningar eller blockeringar i systemet som hindrar att läkning kan ske och full hälsa återställs.

När jag behandlar en häst kommer jag ut till stallet och det bästa är om det är några hästar i samma stall som jag behandlar vid samma tillfälle. Ofta tar jag med mig behandlingsbänk och behandlar även ägare/ryttare för att hjälpa med smärtor och snedhet som påverkar hästens balans och rörelse, samtidigt som det är bra att man förstår hur mycket en behandling påverkar trots att man ”bara tar på hästen”.

Det finns tillfällen när man inte ska behandla och det är bl.a. när hästen går på smärtlindring, är dräktig, har en pågående infektion och/el har feber, är nyligen vaccinerad el får kortisoninjektioner, smärtor som inte är utredd av veterinär, om hovslagare eller annan behandlare ska komma samma dag eller dagarna efter. Om osäker så fråga. 

Läs mer om ks här…

PRISER:

En häst: 950 kr, 60 min

Två eller fler hästar i stallet: 850 kr, 60 min

Milersättning 40 kr/mil utöver 2 mil enkel resa

Behöver din häst må bättre?

Ta kontakt först!

För behandling på hästar behöver vi komma i kontakt förs och prata.
En leende Suzanne med blont hår, klädd i en vinterjacka, står utomhus med en mjuk bakgrund som antyder närvaron av en häst för brainwork.
Suzanne Vikner
Certifierad Kraniosakral terapeut, Akupressör och coach

(289 betyg). Källa Bokadirekt

Mina kunder om mig

Läs var våra kunder har att säga...

"Det är tydligt att Mouse blir allt tryggare med Suzanne för varje gång. Han är en häst med allmän skepticism mot nya människor, men han litar fullständigt på Suzanne. Suzanne kommunicerar med hästar på ett icke-verbalt sätt, som fascinerar. Hon vet vad som behövs och förstår när något är ”färdigt” för stunden. Efter behandlingarna Mouse har fått känns han mer bekväm i sin kropp. Kroppskontrollen har utvecklats och han vågar släppa på spänningar som varit."
"Jag är så otroligt nöjd med Suzannes behandlingar. Hästarna svarar så bra på dem. Min vita ponny som varit ganska avstängd, ledsen, oförstådd och smärtpåverkad sen han kom till oss har blivit som ny, nyfiken, glad och sugen på livet. Han har fått hjälp med både trauma och smärta. Hon är så inkännande och hästarna får snabbt förtroende för henne. När kompisen behandlas går ponnyn in i behandlingsfas När han står i boxen bredvid och väntar på sin tur."
"Brian känns mycket mer ledig nu och går i båda varven lika bra, stort tack!"

"Tack Suzanne, för det du har gjort för mina hästar, nu vågar jag hoppas på en framtid med dom."

"Hej Suzanne, vill bara berätta att Mouse har en mjukhet i ländryggen som är helt NY för oss i alla fall (och därmed antagligen för honom) sååå underbart"

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.