Brainwork för hästar

Brainwork/berikning för hästar, vad är det för något?

Alla djur har olika behov, allt från födosök till trygghet till social samvaro för att nämna några. En av hästens viktigaste behov är födosök och i det vilda fyller hästarna sina dagar med hjärnarbete och utforskar omgivningen för att hitta mat som är dold, vilket är det enda sättet att överleva. På det sätt som de flesta hästarna hålls i dag får de inte utlopp för en sådan viktig del i sitt liv och därför behöver vi tillföra berikning i olika former. Hjärnarbete är ett måste för hästen för att den ska må bra fullt ut! Eftersom de flesta hästar har ett stort behov att undersöka saker sin omgivning och olika material och om de inte får utlopp för det är det stor risk att de visar beteende som inte är önskvärda av ägaren.

Brainwork är därför en jätteviktig del att tillgodose sin hästs behov, antingen får man försöka tillföra det själv eller så kan jag hjälpa dig att komma i gång med en workshop där jag tar med olika saker och material så att du kan få egna idéer om hur du kan gå vidare. Det viktiga är att hästen, utan alltför stor inblandning av människor, får utforska sin nyfikenhet i sin egen takt. Man kan med fördel ha med något gott som tex morotsslantar eller vanlig mat som den får leta efter.

De flesta hästar älskar det för att det inte förväntas något och hästen behöver inte prestera och när vi inte har krav på den gör det att hästen kan slappna av.

Varför ska man utöva brainwork?

  • Du tillgodoser din hästs naturliga behov av att utmanas mentalt.
  • När hästen gör hjärnarbete frisläpps det mycket endorfiner som gör att hästen blir avslappnad.
  • Hästar som har en skada kan fortfarande frigöra sin energi genom att göra det mentala arbete som hjärnarbete är.
  • Du lär dig läsa din hästs kroppsspråk och vad den tycker är kul och intressant.
  • Det är ett bra sätt att låta unga hästar vänja sig vid konstiga saker.
  • Sporthästar kan utmanas med hjärnarbete, träna rörlighet och stimulera alla sinnen och utan större fysisk ansträngning. Det har visat sig att hästar till och med presterar bättre när de får utlopp för sina mentala behov.
  • Du och din häst har kul tillsammans och relationen mellan er förstärks!

10 minuter av en sådan här mental berikningsövning kan ha samma effekt på din hästs sinne som 1 timmes fysisk träning?

PRISER:

En häst: 950 kr, 90 min

Två hästar i stallet: 1600 kr, 90 min

Behöver din häst må bättre?

Ta kontakt först!

För behandling på hästar behöver vi komma i kontakt förs och prata.
En leende Suzanne med blont hår, klädd i en vinterjacka, står utomhus med en mjuk bakgrund som antyder närvaron av en häst för brainwork.
Suzanne Vikner
Certifierad Kraniosakral terapeut, Akupressör och coach

(289 betyg). Källa Bokadirekt

Mina kunder om mig

Läs var våra kunder har att säga...

"Det är tydligt att Mouse blir allt tryggare med Suzanne för varje gång. Han är en häst med allmän skepticism mot nya människor, men han litar fullständigt på Suzanne. Suzanne kommunicerar med hästar på ett icke-verbalt sätt, som fascinerar. Hon vet vad som behövs och förstår när något är ”färdigt” för stunden. Efter behandlingarna Mouse har fått känns han mer bekväm i sin kropp. Kroppskontrollen har utvecklats och han vågar släppa på spänningar som varit."
"Jag är så otroligt nöjd med Suzannes behandlingar. Hästarna svarar så bra på dem. Min vita ponny som varit ganska avstängd, ledsen, oförstådd och smärtpåverkad sen han kom till oss har blivit som ny, nyfiken, glad och sugen på livet. Han har fått hjälp med både trauma och smärta. Hon är så inkännande och hästarna får snabbt förtroende för henne. När kompisen behandlas går ponnyn in i behandlingsfas När han står i boxen bredvid och väntar på sin tur."
"Brian känns mycket mer ledig nu och går i båda varven lika bra, stort tack!"

"Tack Suzanne, för det du har gjort för mina hästar, nu vågar jag hoppas på en framtid med dom."

"Hej Suzanne, vill bara berätta att Mouse har en mjukhet i ländryggen som är helt NY för oss i alla fall (och därmed antagligen för honom) sååå underbart"

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.